1 Milyon Liram var diyen Bankaya Koşsun! Faizler Uçuşta. İşte 1 milyon Aylık net miktarları

1 Milyon Liram var diyen Bankaya Koşsun! Faizler Uçuşta. İşte 1 milyon Aylık net miktarları
 Yazar / Alanya Medya
Bende 1 milyon var diyen bankanın yolunu tutmaya başladı. 1 milyon liralık mevduat için sunulan faiz oranları ise dudak uçuklatmaya devam ediyor işte detaylar.

Bankalar coştu ve 1 milyon TL'lik mevduatın aylık net faiz oranları zirve yaparak yatırımcıların dikkatini çekti. Merkez Bankası'nın verilerine göre bankalardaki vadeli mevduat hesaplarının faiz oranları %41.88 ile %58.47 arasında değişiyor. 1 aya kadar vadeli mevduatlarda faiz %53.89 3 aya kadar %58.47 6 aya kadar %51.45 1 yıla kadar %54.18 ve 1 yıl ve daha uzun vadeli mevduatlarda %41.88 olarak belirlenmiş durumda. Bu oranlar ekonomide bir dengelenme sürecinin başladığını gösterirken ekonomist Muhammet Bayram'a göre yıl sonuna doğru faizlerde hafif bir düşüş bekleniyor.

Eğer ABD Merkez Bankası (Fed) faiz indirimi kararı alırsa Türkiye Merkez Bankası'nın da benzer bir adım atabileceği öngörülüyor. Şu anda bankaların uyguladığı faiz oranları %40 ile %48 arasında değişmekte ve ortalama olarak %45 seviyelerinde seyrediyor. Bu yüksek faiz oranlarıyla 1 milyon TL'lik mevduatın aylık net getirisi 38 bin TL ile 45 bin TL arasında değişiyor.

Yatırımcılara mevcut yüksek faiz oranlarından yararlanarak vadelerini uzun tutmaları öneriliyor çünkü faizlerin 2025 yılına kadar kademeli olarak düşmesi bekleniyor.

Dövizden TL mevduatına geçmeyi düşünenler için şu anki yüksek faiz oranları cazip bir fırsat sunarken bankaların yeterli TL ve döviz likiditesine sahip olması da bu yüksek faiz oranlarının sürmesini sağlıyor.

Faiz oranlarının ne kadar daha yüksek kalacağı konusunda belirsizlik devam ediyor. Bu nedenle yatırımcılar olası faiz değişikliklerine karşı finansal stratejilerini dikkatlice planlamalı ve piyasa koşullarını yakından takip etmelidir.

Kaynak - ekonomim

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.