Alanya’da online kuyumcu tuzağı! “Aldanmayın”

Alanya’da online kuyumcu tuzağı! “Aldanmayın”
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da online platform üzerinden kuyumcuların alışveriş sitelerine kullananlar aldanıyor. E-ticaret siteleri üzerinden ucuz altın aldığını düşünenler bakın arkada neler dönüyor?

Son günlerde günden güne artan dolandırıcılık faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi. Online platform üzerinden ucuz altın sloganı ile yapılan satışlar tüketiciyi de hüsrana uğratıyor. Kuyumculuk sektöründe yeni bir dönemi başlatan online satış süreci faydadan çok zarara sebep oluyor.

Uzmanlar özellikle uyarıyor. Bireysel olarak kişi farkında olmuyor ya düşük ayarlı oluyor ya da sahtesi gönderiliyor. Bu işin bir maliyeti bulunuyor. Bu kadar ucuza altın satın almak mantıklı değil, ifadelerini kullanıyor.

Her dönemde güvenli liman olarak görülen altın vatandaşların ilgisini çekiyor. Yalnızca kuyumcular değil online platform üzerinden satış yapan sitelerde dikkatlerden kaçmıyor. Bazı e-ticaret platformlarında veya sosyal medya mecralarında satışı yapılan altınlar beklendiği gibi değil. Çoğu “Biz kuyumcu değiliz. Belirli bir mekanımız yok. Bu yüzden kiramız yok” diyerek ucuza sattığını söylüyor.

Aslında gramajından düşürülecek veya sahtesi üretilerek gönderiliyor. Üzerinde garantisi bulunmayan markası olmayan merdiven altı sertifikasız ürünler kargo ile kapıya geliyor ancak tüketici hüsrana uğruyor.

Öte yandan kuyumcular bu ürünleri almak dahi istemiyor. Bazı güvenilir platform kullanıcıları ürün satın aldıktan sonra kuyumculara giderek teyit etmek istiyor. Bu süreçte kuyumcular kontrol ettiklerinde satın alırken 14 ayar olarak satın alan kişinin aslında 8 ayarlık bir altın aldığı ortaya çıkıyor.

Ortada ciddi zararlar da oluşuyor. Örneğin kişi 14 ayar altın aldığını düşünerek 65.000 ödeme yapmış oluyor ancak aslında gerçekte 8 ayar altın çıkıyor. Bozdurmak istediğinde 25.000 TL dahi alamıyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:ekonomim

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.