Alanyalı çiftçi hafta sonu kıyameti yaşayacak!

Alanyalı çiftçi hafta sonu kıyameti yaşayacak!
 Yazar / Alanya Medya
Bu hafta sonu Alanya’da yaşanacak aşırı sıcaklıklara karşı uzmanlar uyarıyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olan hava durumu özellikle tarım alanlarında büyük bir kriz tetikleyebilir.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe üreticilere seslendi. Meteorolojik değişimden kaynaklı ürünlerin üzerindeki zararın azaltılabilmesi için ürünlerimizi sık aralıklarla sulayın çağrısını yaptı.

Göktepe, bu çağrıyı sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Önümüzdeki hafta sonu itibariyle Alanya da başlayacak olan aşırı sıcaklıklardan tarım alanlarının olumsuz etkilenmemesi için düzenli sulama yapılması gerekiyor.

Meteorolojik veriler Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinin hava sıcaklıklarında belirgin bir artış yaşanacağı ve nemde ciddi bir düşüş görüleceği ifade ediliyor. Ancak bu durum kısa sürecek…

Pazartesi Gününe Kadar Devam Edecek!

Pazartesi gününden itibaren gündüz sıcakları 3 derece birden düşecek. Ancak önümüzdeki 3 gün boyunca nem özellikle sahil kesimde yüzde 25, yayla ve iç kesimlerde %10 oranında artacak.

Böyle bir durumda tarım alanlarının sık aralıklarla sunulması gerekiyor. Ayrıca orman yangını ihtimaline karşı da belirli tedbirlerin alınması da şart görülüyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.