Artık evlerde yapılıyor! Yazın popüler sektörünü Alanyalı ev hanımları bitirecek!

Artık evlerde yapılıyor! Yazın popüler sektörünü Alanyalı ev hanımları bitirecek!
 Yazar / Alanya Medya
Alanyalı esnafın gelir kaynağı yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti dondurma artık evlerde yapılıyor. Son gelen yasal düzenleme sonrası artan fiyatlar ev yapımı dondurmaya olan ilgiyi de arttırıyor

Türk Standartları Enstitüsüne göre dondurma üretiminde kaliteyi ve güvenliği artırabilmek için standartlarda değişiklik yapıldı. Yeni düzenleme doğrultusunda dondurmanın en az %15 oranında normal meyve içi olması gerekecek. Tropik ve asitli meyveler için bu oran %10 sert, kabuklu meyveler için %5 olarak belirtildi. Dondurmanın tazeliğini ve kalitesini koruyacak farklı önlemler de alınmasına dikkat edildi.

Özellikle son günlerde Alanya gibi turistik yerlerde fiyatı artan dondurmaya alternatif ev hanımları farklı tarifleri deniyor. Doğal meyvelerden yapılan dondurmalar dakikalar içinde hazır hale geliyor. Örneğin; ev yapımı muzlu dondurma tarifi muzlar halka halka doğrandıktan sonra iki saate yakın buzlukta bekletiliyor.

Evde Doğal Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

Ardından blender'a alınarak üzerine bir bardak süt ve bal eklenip iyice pürüzsüzleştiriliyor. Son olarak dondurma kabı içerisine alındıktan sonra buzlukta 4 saat daha donduruluyor ve tüketime hazır hale geliyor.

Geniş aileler için 4 çeşit dondurma tarifi; bir tencere içerisine 1 litre süt, 1 çay bardağı şeker, 2 paket toz salep ve bir paket vanilya alınarak iyice karıştırılır. Kaynadıktan sonra ılıyana kadar köşede bekletilir.

Üzerine iki paket krem şanti ile bir buçuk su bardağı süt eklenerek iyice çırpılmalı ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek karıştırılmalıdır. Süt 4 ayrı kaba ayrılarak sade, çikolatalı, çilekli ve limonlu olacak şekilde renklendirilebilir. Son aşamada her biri buzlukta en az bir gece bekletildikten sonra tüketilebilir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.