Artık her önüne gelen arabasını satamayacak! Doğrulanmış ilan dönemi başlıyor

Artık her önüne gelen arabasını satamayacak! Doğrulanmış ilan dönemi başlıyor
 Yazar / Alanya Medya
Vatandaşlar araba almak ve satmak için internet platformlarını sıklıkla tercih ediyor. Ancak fiyat manipülasyonları ve sahte ilanların mevcut olması mağduriyetleri de beraberinde getiriyor. Artık 'doğrulanmış ilan' dönemi başlayacak.

Emlak için yapılan düzenlemeler otomobil sektörünü de kapsıyordu. Artık yeni dönemle birlikte araç satışlarında 'doğrulanmış ilan' güncellemeleri mevcut olacak.

15 Eylül'de başlıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) adı verilen yetki belgesine ilişkin açıklamalarda bulundu. ''Yetki belgesine sahip galerici ilana konu taşıt sahibi tarafından EİDS üzerinden ilan yayımlanmadan önceUygulamanın otomotivde devreye alınmasıyla, sadece ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmelerin yetkilendirilebilmesi mümkün olacak ve yetki belgesi bulunmayan galeriler tarafından ilan girişi yapılamayacak'' ifadelerini kullandı.

İlan verilecek olan taşıtın ilan veren kişiye, 1. derece yakınına veya eşine ait olduğunun doğrulaması yapıldıktan sonra ilanın verilmesi mümkün hale gelecek.

Bugüne kadar otomotiv sektöründeki yetki belgesi faaliyetlerinde tam 23 milyon TL para cezası verildiğini açıklayan Bolat, yeni düzenlemenin gerçeğe aykırılığın giderilmesi için etkili olacağını ileri sürdü.

Kaynak:Memurlar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.