Çiftçilikle uğraşan Şendur Özdoğru rekora imza attı: Patlıcanın uzunluğu görenleri şaşkına çevirdi

Çiftçilikle uğraşan Şendur Özdoğru rekora imza attı: Patlıcanın uzunluğu görenleri şaşkına çevirdi
 Yazar / Alanya Medya
65 yaşındaki çiftçilik yapan Şendur Özdoğru evinin bahçesinde yetiştirdiği patlıcanla adeta rekor kırdı. Tam 52 cm uzunluğundaki patlıcanı ata tohumlarıyla yetiştirdi.

Evinin bahçesinde yetiştirdiği patlıcanla rekora imza atan çitfçi Şendur Özdoğru yetiştirdiği patlıcanın 52 cm'ye kadar çıkmasına ilişkin açıklama yaptı. Ata tohumlarını fide haline getirip 150 metrekarelik alana diken Özdoğru patlıcanlarını hayvan gübresiyle büyüttüğünü söyledi.

Patlıcan fidesini deneme amaçlı diktiğini söyleyen Özdoğru patlıcanlarını toplamaması halinde daha da büyüyeceğini söyleyerek 60 cm'ye kadar çıkacağını ifade etti.

''Patlıcan boyutu beni bile şaşırttı''

Patlıcanların bu denli büyüyeceğine ''ben bile inanamadım'' diyen Şendur Özdoğru havaların soğumasına kadar verimin devam edeceğini söyledi. Köylülere de tohumlardan vereceğini söyleyerek satış probleminin olmadığına dikkat çekti.

''Bahçeden toplayıp gidiyorlar''

65 yaşındaki çiftçi bahçede olmadığı zamanlarda köylülerin patlıcan topladığını, parasını bırakıp gittiklerini ifade etti. Gelecek yıllarda da yetiştirebilmek için tohumluk patlıcan bıraktığını söyledi.

Kaynak:Alanya Postası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.