Tüm Türkiye Alanya'dan gelen mangoyu yiyecek

Tüm Türkiye Alanya'dan gelen mangoyu yiyecek
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da alanyalıların bile bilmediği önemli bir tarım ürünü olan Mango yetiştiriliyor. Alanya'daki Mango üreticileri söz konusu mahsullerini Tüm türkiye'ye ulaştırmak istiyor.

Mango Türkiye'de pek bilinen bir tat olmasa da hatırı sayılır miktarda bir İthalat hacmine sahip bir tarım ürünüdür. Ancak söz konusu tarım ürünlerinin artık ithal edilmesine gerek yok. Alanya'daki Mango üreticisi Bu yıl Türkiye'nin ihtiyacı kadar mangoyu üretmiş durumda.

Üretilen söz konusu mangolar vatandaşın beğenisine sunulacak ve tüm Türkiye'de satışı sağlanırsa hem yerli üretici desteklenmiş olacak hem de döviz çıkışı engellenmiş olacak.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, yerli mango üreticilerinin zor durumda olduğunu belirterek, devlet yetkililerinden ithalat kısıtlaması talebinde bulundu. Göktepe, yerli mango hasadının başladığını ve tüketicilerin yerli ürünü tercih etmesi gerektiğini ifade etti.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.