Uzmanlar uyarıyor! Alanya’da ev almak için en doğru zaman…

Uzmanlar uyarıyor! Alanya’da ev almak için en doğru zaman…
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da kira fiyatları Temmuz ayı itibariyle beklenti üzerinde artmaya başladı. Uzun yıllardır ev sahibi olmak isteyenler için en doğru zaman geldi mi? Uzmanlar bu konuda ne söylüyor?

Alanya'da konuta yatırım yapmanın zamanı mı? Ekonomik sıkıntıların gündemde olduğu bir dönemde konut alınır mı? Uzmanlara göre gelir adaletsizliğinin en yüksek seviyede hissedildiği bu dönemde köşede birikmiş parası olmayan bir kişinin ev sahibi olabilmesi neredeyse imkansız hale geldi.

Banka kredileri ile birlikte yola çıkanlar uzun vadede umduğunu bulamayabilir ancak konut satışlarında belirgin bir artış olduğu da fark ediliyor. Özellikle elinde bulunan konutu elinden çıkarmaya çalışan ev sahipleri son günlerde cazip fiyatlarla vatandaşı karşılıyor.

Garanti BBVA'nın Ağustos ayı konut kredisi paketini inceleyelim… Diyelim ki 1 milyon 500 bin TL'lik bir konutu satın almak istiyorsunuz. Banka sizlere 240 ay vade uygulanıyor. Ağustos ayına özel %3,53 faiz oranı ile 240 ay vadede kredinin taksit tutarı aylık 52.962,83 TL'ye denk geliyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.