30 yılın Rekorunun kırılmasına Ramak anı

30 yılın Rekorunun kırılmasına Ramak anı
Son 30 yılı geride bırakan bu durum neredeyse rekor kırmanın eşiğinde diyebiliriz gelin birlikte o detaylara bakalım.

Antalya'nın Kemer ilçesi Çıralı sahilinde caretta carettaların yuvalama etkinliği düzenlendi. 2018'de 151 yuvayla rekor kırılan sahilde bu yıl açılan 6 yuvada yavru çıkışı tespit edilirse 30 yılın rekoru kırılacak. Etkinliğe yerel yetkililer ve birçok turist katıldı. Çıralı'da bu yıl 146 yuva oluştu ve 6 yuvanın daha izlendiği belirtildi.

İlk yuvadan çıkan yavruların bir kısmı hayatta kalamazken 4 yavru sağlıklı bulundu. Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve Kooperatif Başkanı Habib Altınkaya rekor beklentisini ve caretta carettaların önemini vurguladı. Kemer ilçesi Çıralı sahilinde nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta carettaların yuvalama alanlarında düzenlenen etkinlikte ilk yuva açılışı yapıldı.

Katılımcılar arasında Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz ve Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun da bulunduğu etkinlikte çok sayıda turist de yer aldı.

Şu ana kadar 146 yuva tespit edildi ve 6 yuva daha inceleniyor. Eğer bu yuvalardan da yavru çıkışı gerçekleşirse 30 yılın rekoru kırılacak.

Başkan Topaloğlu Çıralı'nın caretta carettalarla özdeşleştiğini ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.