Adımız çıkmış 9'a bedava da versek inmiyor 8'e

Adımız çıkmış 9'a bedava da versek inmiyor 8'e
Başlık biraz ilginç ama durum Aynen böyle. Zamanında yüksek fiyatlarla turistleri adeta para makinesi gibi gören işletmeler yüzünden bu duruma düştük. Peki bundan sonra ne olacak?

Daha Akdeniz ve Ege Bölgesi bu kadar popüler ve bu kadar kalabalık değilken Allah rahmet eylesin Haluk Cecan Akdeniz gezgini, derindeki sırlar gibi ülkemizin su altı belgeselciliği anlamında en kaliteli yapımlarını ortaya koymuştu.

Bu belgesellerde Akdeniz ve Ege Bölgesi'ni baştan başa gezen Haluk Cecan bölgenin doğal güzelliklerini ve doğal hayatın sırlarını bizlere anlatmak için müthiş çekimler yapmıştı. İzlemek isteyenleri zamanda yolculuğa çıkaracak olan bu yapımlar öyle çok eski yapımlar değildir. 90'ların sonu ve 2000'lerin başına denk gelen bu yapımlarda Akdeniz ve Ege Bölgesi'ndeki turistik faaliyetler de göze çarpmaktadır.

Ancak hiçbirinde sırf kalamar yedi diye binlerce lira hesap ödenen işletme yok. Hiçbirinde bir topunu 900 liraya satmak isteyen dondurmacı yok.

Sırf kliması var diye geceliğine küçük bir servet talep eden pansiyonlar yok. Ancak şimdi bunlar var ve var olduğu için de Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı şeridindeki tüm Turizm faaliyetleri tehlikeye girdi.

Yabancı turistler artık ülkemize gelip şöyle bir bakıyor ve ardından hemen rotayı Yunanistan'a kırıyor. Bunu gören işletmeler de her ne kadar fiyatları aşağı çekmek isteseler de işte adımız çıkmış dokuza bedava da versek inmiyor sekize durumu burada peydah oluyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.