Alanya neden sadece Rus ve Ukraynalı turistlerle anılıyor?

Alanya neden sadece Rus ve Ukraynalı turistlerle anılıyor?
Türkiye birçok turist tarafından sadece doğal güzellikleri için görülmeye değer bir ülke olarak nitelendirilmektedir. Nitekim Rus ve Ukrayna'da turistler tarafından ilimiz Antalya ve ilçemiz Alanya ve bu kapsamda turist çeken bölgeler arasındadır. Peki bu durumu değiştirmek için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde...

Dünya üzerindeki en Karsız Turizm olan deniz kum Güneş turizmi hem çok masraflı hem de kar marjı düşük olan bir Turizm türüdür. Ancak Kültür turizmi adı altında düzenlenen ve genel olarak Avrupa ülkelerinden Fransa ve İtalya'nın çok az yatırımla milyarlarca Euro kazandıkları turizm türü Türkiye'ye lazım olan turizm çeşididir.

Ülkemizde sadece İstanbul'un söz konusu kültür turizminden pay alması ise Anadolu'nun tamamı için büyük bir kayıptır. Özellikle Türk mutfağı, binlerce yıllık antik şehirler, Roma ve Bizans İmparatorluğu'ndan kalan tarihi değere sahip yapılar tüm dünyaya tanıtılsa ve tarihi yapılar restore edilse ülkemiz turizm gelirini kat ve kat artırabilir.

Unutulmamalıdır ki ya ülkemizdeki deniz, kum, güneş turizmi hem çok emek gerektiren hem de ülke turizmine katkısı kültür turizminin onda birinden az olan bir turizm çeşididir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.