Alanya son 10 yılın en hareketli Eylül ayını yaşayacak

Alanya son 10 yılın en hareketli Eylül ayını yaşayacak
Alanya Temmuz ve Ağustos ayında gelen turist sayısı bakımından rakibi olan ülkelere göre geride kalsa da Eylül ayında resmen patlama yaşayacak. İşte detaylar...

Avrupa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası ve Olimpiyatlar sebebiyle Avrupalı turist bu sene Alanya'ya gelmedi. Sayılara bakıldığında Antalya ve Alanya havaalanı yolcu sayısı bakımından rekor kırmış olsa da ülkemizde en çok para getirecek olan Avrupalı turistin gelmeyişi sebebiyle istenilen gelir elde edilemedi.

Bunun yanında gelen turistler almış oldukları evlerde konaklamayı tercih ettiler. Otelde kalanlar da çarşıya Alanya merkeze para harcamaya değil sadece yürüyüş yapmaya ve gezmeye geldi. Ancak Eylül'ün ilk haftası düşen konaklama bedelleri sebebiyle yurdumuzun dört bir tarafından okullar açılmadan son bir hafta yerli turist Alanya'ya adeta Akın edecek.

Hem yabancıların yavaş yavaş ülkelerine dönmesi hem de iç piyasadaki dinamiği yakalamak isteyen işletmecilerin düzenlemiş olduğu kampanyalar sebebiyle Alanya Turizm yatırımcısı umudunu Eylül ayına bağlamış durumda.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.