Alanya son 15 yılın en kötü esnaf krizi ile karşı karşıya

Alanya son 15 yılın en kötü esnaf krizi ile karşı karşıya
 Yazar / Alanya Medya
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre son zamanlarda esnaf 15 yılın en kötü sezonunu yaşıyor. Peki neden?

2024 yazı esnaf tarafından çok büyük umutlarla ve merakla bekleniyordu. Turizm acenteleri tüm turlarını sattıklarını oteller ise neredeyse hiç boş yer olmadığını birer birer açıklarken esnaf da elde edecekleri karı düşünerek mutlu oluyordu.

Özellikle son zamanlarda Her Şey Dahil tatile talep ilçemizde oldukça arttı. her şey dahil tatil sebebiyle gelen yerli ve yabancı turistler bütün ihtiyaçlarını otellerinde gidermelerinden dolayı esnafa deyim yerindeyse bir kuruş dahi bırakmıyor. turistler ise esnafın fiyatlarının aşırı derecede pahalı olduğundan dolayı söz konusu işletmelere gitmediklerini ifade ediyorlar

Ancak beklenen olmadı. Yüksek fiyat müşterileri bir bir kaçırdı. Esnaf ise fiyatların yüksek olmasının en büyük sebebinin yüksek kira bedellerinden ve diğer maliyetlerden kaynaklandığını ifade etmektedir. Restaurant sahiplerinin siftah yapamadan eve gidiyoruz demeleri ise Alanya'da hiç duyulmamış olan kelimelerdir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.