Alanya turizm sektörü eleman bulmakta zorlanıyor

Alanya turizm sektörü eleman bulmakta zorlanıyor
Alanya turizm sektörünün ülkemizdeki önemli temsilcilerinden olmasına rağmen turizm çalışanları konusunda hala bir kurumsal kimliğe kavuşabilmiş değil. Bu sebepten de maalesef kimse turizm sektörünü kendine bir gelecek olarak görmüyor.

Alanya turizm sektörü diye havalı havalı söylediğimize bakmayın adeta çalışanlar açısından bir kölelik sistemi. Otellerde çalışanları bazen yemek dağıtırken, aynı kişileri dondurma tezgahında, otelin kafesinde yani her yerde görebilirsiniz.

Bir kişi on kişinin yerine çalışır ama yine asgari ücretin az buçuk üzerinde bir maaş alır. Bu durumda kimse turizm sektörünü kendine bir gelecek olarak görmüyor bu da turizm sektöründe hizmet alanında profesyonelleşmemizin önüne geçiyor.

Sektör temsilcileri ise her yıl kan ağlar. Yok şöyle zorluklar var para kazanamıyoruz falan falan işte. Ancak kimse kar etmediği işi yapmaz. Hem de yıllardır yapmaz. Evet turizm sektöründe para var ama çalışana yok.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.