Alanya'da 300 yıl önceden gelen şifa! Reçeli, Marmelatı, Pestili yapılıyor!

Alanya'da 300 yıl önceden gelen şifa! Reçeli, Marmelatı, Pestili yapılıyor!
 Yazar / Alanya Medya
Antalya'nın Alanya ilçesinde yetiştiriciliği yapılan 300 yıllık geçmişe sahip olan o meyve yaz sezonunda konservelenmeye başlandı. Reçeli, marmelatı ve pestili yapılan meyvenin vücuda faydaları haberimizde

Tarihi kaynaklarda kökeni 15. yüzyıla dayanıyor. O dönemde kralların birbirlerine hediye ettikleri o mucize meyve Alanya toprağında kök salıyor. Potasyum ve Magnezyum açısından zengin olan dikenli incir meyvesi Alanya toprağının hemen her karışında yetişiyor.

Çiftçiler son yıllarda dikenli incir meyvesine daha çok rağbet gösteriyor. Hem ilçedeki halkın sağlığını desteklerken hem de ekonomik yönden Alanya'yı kalkındıran bu meyvenin faydaları da saymakla bitmiyor.

Yaprağı kullanılarak yemek yapılabiliyor. Meyve olarak tüketildiğinde posası kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor. Ev hanımları yazları dikenli inciri kullanarak reçel, marmelat, salata sosu, pestil veya lokum yapabiliyor. Çayı dahi yapılan bu meyve aromatik yağ asitleri ile yemeklere farklı bir aroma katıyor.

Dikenli İncir Nasıl Tüketilir?

Dut ve kavun arası bir lezzete sahip olan Dikenli İncir çekirdeği ile birlikte tüketilebiliyor. Dışı dikenli kabuğa sahip olan içinde tatlı bir meyvesi bulunan bu incir yüksek lif oranı ile insülin duyarlılığını artırıyor.

Diyabete karşı vücudu destekliyor. Hipertansiyon hastalıklarına karşı iyi gelen dikenli incir hazımsızlığı ve şişkinliği gideriyor. Dilimleyip dondurarak derin dondurucuda saklanıp tüm kış tüketilebiliyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.