Alanya’da deniz sezonu erken bitebilir!

Alanya’da deniz sezonu erken bitebilir!
 Yazar / Alanya Medya
Uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı. Alanya denizlerinde hortum riski vatandaşın can sağlığını tehlikeye atıyor

Meteoroloji uzmanı Prof.Dr. Orhan Şen deniz suyunda meydana gelen aşırı sıcaklaşmadan kaynaklı olarak beklenmeyen durumların yaşanabileceğine söyleyerek vatandaşları tedbirli olmaya davet etti.

Özellikle Antalya'nın deniz suyu sıcaklarında 30 derece ve üzerinde artış meydana gelmesi farklı tehditleri de beraberinde getiriyor. Atmosferde başlayan soğuk havanın yoğun deniz suyu sıcağı ile bir araya gelmesi nedeniyle hortum ve benzeri farklı doğal afetlerin oluşabileceğine dikkat çekiliyor.

Vatandaş Ne Yapmalı?

Denizde yaşanabilecek ani hava değişiminden kaynaklı olarak meydana gelebilecek doğal afetlere karşı vatandaşlar uyarıldı. Özellikle deniz bölgesinde yaşayanlar, kıyı bölgelerinde bulunanlar hava durumu tahminlerini yakından takip ederek verilen uyarılara dikkat etmeli.

Antalya, Mersin, Bodrum, Marmaris gibi bölgelerde mevsimsel değişiklikten kaynaklı olarak meydana gelen deniz suyu sıcaklığındaki ani artış nedeniyle oluşabilecek can kayıplarına karşı vatandaşı uyaran uzman isim, önümüzdeki haftaya da dikkat çekti.

Özellikle hafta ortasında ülke genelinde yağışlar bekleniyor. Kısa süreli olarak meydana gelebilecek yağışlara karşı vatandaşların tedbir alınması öneriliyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.