Alanya'da Rusları üzen gelişme

Alanya'da Rusları üzen gelişme
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da son yıllarda ciddi anlamda konut sahibi olan Rus vatandaşları yaşanan ekonomik gelişmeler sebebiyle konutlarını satamamaktan dolayı üzgün durumdalar.

Alanya'da artık yerleşik hayata geçmiş olan Rus vatandaşları yaşanan ekonomik sorunlar sebebiyle evlerinizi satmak için ilana koydular. Büyük bir kısmı da söz konusu evlerini satışa çıkarmak için emlakçılarla anlaştılar. ancak evlere konut kredilerindeki yüksek oranlar sebebiyle yanaşamayan Türk vatandaşlarının dışında ilgili konuklara talip olan yabancılar da bulunmuyor.

Bu durumdan dolayı söz konusu konutları satıp başka ülkelere gitme hayali kuran Rus vatandaşları söz konusu evlerini çok pahalı eşya depoları olarak nitelendirmeye başladılar. Söz konusu konut satış sorunun çözülmesi için konut kredilerinde yer alan yüksek faizlerin düşürülmesi gerekmektedir. Ancak ilgili faiz indirimi için uzmanlar 2025 yılının sonunu işaret ediyor.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.