Alanya'da umutlar sonbahara kaldı

Alanya'da umutlar sonbahara kaldı
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da var olan turizmdeki olumsuz gelişmelerden dolayı gözler sonbahara çevrildi. Peki sonbaharda ne değişecek?

Avrupa'da düzenlenen futbol şampiyponası ve 2024 Yaz Olimpiyatları neticesinde turistler Alanya'ya gelmedi. Söz konusu spor organizasyonlarına yakın durumda olan Fransa, İspanya ve İtalya turizmden müthiş kazanç elde etti.

Bunun dışında ise Alanya'ya Avrupa'dan turist beklenilen düzeyde gelmedi. Özellikle esnafa en çok para kazandıracak nitelikte olan Avrupalı ziyaretçilerin Alanya'ya gelmemesi sebebiyle turizm gelirlerimizde döviz bazında azalma yaşandı.

Yaşanan söz konusu olumsuz durum için oteller, eylül ayında da havaların çok sıcak gidecek olmasından dolayı kampanyalar düzenlendi. Düzenlenen kampanyalardan dolayı Eylül ayı deyim yerindeyse Avrupalı turistlerin ayı olacak.

Otellerin doluluk oranı her ne kadar %90 civarında olsa da gelen mevcut turistler ülkemizde para harcamaya yanaşma eğiliminde olmayan turistlerdir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.