Alanya'daki Naula Antik Kenti turizme kazandırılacak!

Alanya'daki Naula Antik Kenti turizme kazandırılacak!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde bulunan Naula Antik Kenti turizme kazandırılacak. Çalışmalar hız kesmeden devam ederken Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik çalışmaların detayları hakkında bilgi verdi.

Doğal ve tarihi güzelliğiyle her yıl milyonlarca turistin kaçış rotası Antalya'da turizm açısından güzel gelişmeler olmaya devam ediyor. Mahmutlar Mahallesi'nde bulunan Naula Antik Kenti'ndeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Alanya Belediyesi arasındaki iş birliği halinde yürütülen çalışmanın bitmesine az kaldı. Bitki çalışmalarının devam ettiği bölge yaklaşık 1 ay sonra turizme kazandırılacak.

Köklü tarihinin Bizans dönemine kadar uzandığını ifade eden Başkan Özçelik ''Bu kentte 6 tane tapınak, kilise gibi birçok tarihi yapılar mevcut. Denize 300 metre mesafede ve Mahmutlar Mahallemizin tam merkezinde olan bir yerdir. Temizlenmesi tamamlandıktan sonra amacımız gerekli projeleri uygulayarak Naula Antik Kenti’ni turizme açmaktır” açıklamasını yaptı.

Alanya'ya kazandırılan tarihi kent ören yeri olarak kullanılıp geziye açık olacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.