Alanya'nın pahalılığı İskandinavya sınırlarını aştı

Alanya'nın pahalılığı İskandinavya sınırlarını aştı
 Yazar / Alanya Medya
İngiliz turist, Alman turist derken şimdi bir de İskandinav olarak belirtilen ülkelerin vatandaşlarının diline düştük. İşte detaylar...

Alanya'daki Turizm yatırımcıları Haklı olarak sadece Rusya'dan gelen vatandaşlardan gelecek olan Turizm gelirlerinin yanında İskandinav pazarının açılmayı hedeflemişlerdir. Özellikle Kuzey Avrupa'da bulunan refah seviyesi yüksek durumda olan ülkelerin vatandaşlarının ülkemize gelmesi bize hem ek kazanç hem de turist çeşitliliği sağlayacaktı.

Turizm acentelerimiz İskandinav ülkelerine giderek İsveç'te, Norveç'te, Danimarka'da ve Finlandiya'da çeşitli Turizm fuarlarına katıldılar ve söz konusu ülke vatandaşlarının büyük beğenisi ile karşılaştılar. Turizm acenteleri binlerce tur satarak döndükleri fuarlardan sonra ilk kabileler Temmuz ayının ilk haftası ilçemize ve ülkemize gelmeye başladılar.

Ancak gelen turistler tatillerini uzatmak bir ya da Rotayı Türkiye'nin pahalı olması sebebiyle Yunanistan'a ve daha önceki tatil alışkanlıklarını devam ettirdikleri ülkelere kırdılar.

Konuyla ilgili olarak Alanya Ticaret Odası Başkanı Cengiz Topçu, "İskandinav turistler, ülkemizin pahalılığı nedeniyle daha kısa süre kalıyor ve daha az harcıyor. Bu durum, sektörü olumsuz etkiledi." dedi.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.