Alanya'ya turizm esnafına denetim şoku

Alanya'ya turizm esnafına denetim şoku
Hazine ve Maliye Bakanlığı Alanya'da faaliyet gösteren yüzlerce turizm işletmesini bakanlık müfettişleri ile denetleyecek.

Bakanlık, bu amaçla yüzlerce denetim personelini bu bölgelere görevlendirdi. Gece kulüpleri, restoranlar, beach clublar, oteller ve pansiyonlar gibi turistik işletmelerin hasılatları denetlenecek. Ayrıca, işlek cadde ve sokaklardaki işletmeler de kapsamlı bir denetime tabi tutulacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışı gelirin ekonomimize vermiş olduğu zararı ortadan kaldırmak adına turizmden gelir elde eden büyük, küçük neredeyse tüm işletmeleri denetleyecek.

Denetimlerin bir diğer önemli konusu ise yazlık konutlarını kiralayanlar olacak. Gelirler İdaresi Başkanlığı ekipleri, günübirlik ev kiralama faaliyetlerini de titizlikle inceleyecek.

Vergi kaçırdığı tespit edilen söz konusu işletmelere kapatma cezasına kadar çok sayıda büyük ölçekli ceza verilecek. Söz konusu denetimler bakanlık müfettişleri vasıtasıyla gerçekleşecek.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.