Alanya`yı Bu Sene Onlar Doldurdu!

Alanya`yı Bu Sene Onlar Doldurdu!
Alanya bu yıl Rusya, Orta Doğu ve Avrupa ülkeleri tarafından akına uğradı. ALTİD Başkan Yardımcısı Dahaoğlu ‘tercihlerde yine ilk sıralardayız’ şeklinde konuştu.

2024 yılı Alanya turizmi otel doluluk oranına bakıldığında yabancı turistler tarafından en çok tercih edilenler arasındaydı. Alanya gözde tatil mekanlarından biri olmaya devam ederken, tatilciler enflasyon krizine aldırış etmeden otelleri doldurdu.

‘Ekonomik belirsizlikler iç turizme yönlendirse de Alanya yine ilk sıralarda’ diyen Dahaoğlu, turizm sektörünün hala birçok işçiye istihdam sağladığını söyledi.

Dahaoğlu, pandeminin ardından turizm sektörünün yeniden büyümeye başladığını dile getirdi. Turistlerin çoğunlukla çevreye duyarlı otellere yöneldiğini söyleyen Dahaoğlu, tatilciler tarafından karbon ayak izini azaltan tesislerin tercih edildiğini belirtti.

Ülke ekonomisindeki belirsizliklerden dolayı iç turizme yön verildiğini belirten Dahaoğlu, böylece yerli turistlerin ülke içinde tatil yaptığını ve en çok Alanya`nın tercih edildiğini söyledi.

Alanya Her Zaman Popülerdi Şimdi de Popüler

Dahaoğlu ‘Alanya özellikle Avrupa, Orta Doğu ve Rusya bölgelerinden gelen turistlerin dikkatini çekiyor’ dedi. Popülaritesinden hiçbir şey kaybetmeyen Alanya 2024 yılında da en gözde tatil mekanlarından biri oldu.

Alanya turizmi her bütçeye hitap ediyor ve çeşitli konaklama imkanları sunuyor diyen Dahaoğlu, bu da tatilciler tarafından en çok tercih edilen tatil bölgesi olmamızı sağlıyor diyerek sözlerine ekledi.

alanya medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.