Artık plajda yer kapmak kolay olmayacak! Eşyasını bırakana unutana 9 bin TL para cezası

Artık plajda yer kapmak kolay olmayacak! Eşyasını bırakana unutana 9 bin TL para cezası
Yurtdışında başlatılan ve ülkemize de gelmesi an meselesi olan mevzu önemli. Çoğumuz plajlarda yer kapmak için eşyamızı bırakırız veya sahipli gözükmesi için çabalar dururuz. Artık plajlarda yer kapmak kolay olmayacak ve büyük para cezaları ödemek durumunda kalabiliriz. Peki ne yapacağız?

İspanya'nın Costa Blanca kıyısındaki Calpe kasabasında turistlerin sabahın erken saatlerinde plajlarda yer ayırtmak için havlu ve şemsiye gibi eşyalarını bırakmaları yasaklandı ve bu kurala uymayanlara 9 bin TL (250 euro) para cezası verilecek.

Yer kapmak için eşyasını bırakana unutana 9 bin TL ceza! Peki saat aralığı ne olmalı?

Yerel meclis artan şezlong kapma olaylarına son vermek amacıyla bu kararı aldı. Plaj kurallarına göre turistlerin saat 9:30'dan önce plaja eşya bırakmaları yasak ve üç saatten fazla süreyle gözetimsiz bırakılan eşyalar kaldırılacak.

Belediyeler plajda yer kapma yarışına ne diyor?

Son yıllarda plajlarda yer kapma konusunda birçok şikayet alan belediye bu yaz kuralların sıkı sıkıya takip edileceğini belirtti.

Sosyal medyada da turistlerin erken saatlerde şezlonglara havlu atmak için otel kapılarının önünde bekledikleri görüntüler tepki çekti. Yeni kuralın etkinliği ise tartışma konusu.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.