Aşırı turist akını denizi mahvetti

Aşırı turist akını denizi mahvetti
 Yazar / Alanya Medya
Son zamanlarda özellikle Avrupa'nın Akdeniz kıyılarına çıldırmışçasına hücum eden turistler sebebiyle yaşanan problemlere bir de şimdi müsilaj tehlikesi damga vurdu.

İtalya'nın Doğu Körfezi'nde bulunan Adriyatik denizine bağlı kıyılarında görülen yoğun sümüksü yapı denizi adeta mahvetmiş durumda.

Her ne kadar doğal sebeplere bağlanan bir olay olarak görülse de uzmanlar söz konusu durumun yaşanmasının en temel sebeplerinden birinin de özellikle adriyatik kıyısında yürütülen Turizm faaliyetlerinin olduğuna dikkat çekiyor.

Deniz tabanına güneşin en girmesini de engelleyen müsilaj Deniz yüzeyini kapladığı gibi deniz tabanındaki bitkilerin fotosentez yapmasına izin vermiyor.

Bu durumda denizlerde oksijenin azalmasına sebep olup deniz tabanına inen müsilajın denizlerdeki canlılık oranını doğrudan etkilemesi durumu söz konusu.

Avrupa Birliği'nin oluşturmuş olduğu bir fon ile söz konusu adriyatik kıyılarında görülen müsilajın temizlenmesi işlemlerinin başladığı açıklandı.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.