Avrupa'lı rakibimiz bize iki boy fark attı

Avrupa'lı rakibimiz bize iki boy fark attı
Uluslararası Turizm verilerine göre Türkiye Turizm anlamında Avrupa'da oldukça önemli bir rakibi olan hangi ülkenin gerisinde kaldı?

Türkiye'yi gelen turist sayısı bazında çok geride bırakan ülke İspanya'dır. 2024 yılının Haziran ayında İspanya'ya 9,3 milyon turist geldi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,1'lik bir artış anlamına geliyor. Yılın ilk yarısında ise İspanya'yı ziyaret eden toplam turist sayısı 42,5 milyonu aştı.

Özellikle Almanya'da yapılan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ve Paris'te düzenlenen 2024 Yaz Olimpiyatları sebebiyle her iki organizasyonun İspanya'ya yakın olması söz konusu farkın oluşmasında büyük bir etkendir. İspanya'ya en çok gelen turistler ise İngiliz turistlerdir. İngiliz turistleri sırasıyla Alman ve Fransa turistler izlemektedir.

Alanya ise İspanya ile arasındaki farkı yaz olimpiyatlarının tamamlanmasının ardından avrupa'dan gelecek olan ziyaretçilerle kapatmayı planlamaktadır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.