Burası Yunan adaları mı, Antalya mı? Turist Akını Var!

Burası Yunan adaları mı, Antalya mı? Turist Akını Var!
 Yazar / Alanya Medya
İşte turistin akını! Turist buraya akın etmeye başladı. Burası Antalya mı yoksa Yunan adaları mı? İşte detaylar.

Antalya Temmuz ayında 5 milyondan fazla yolcuya ev sahipliği yaparak büyük bir turizm başarısı elde etti ve yılın ilk yedi ayında 20 milyondan fazla yolcuyu ağırladı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu Antalya'nın turizmdeki güçlü konumunu vurgularken Yunan adalarıyla yapılan karşılaştırmalara dikkat çekti.

Kavaloğlu Antalya'ya gelen turistlerin hizmetlerden memnun olduğunu belirterek Yunanistan'da tatil yapanların kaldıkları otellerin fotoğraflarını paylaşmalarını istedi.

Alman turist sayısında geçen yıla göre bir azalma olmasına rağmen Kavaloğlu Ağustos-Ekim döneminde bir artış beklediklerini ve 17 milyon turist hedefine ulaşılabileceğini öngördü.

Turizm sektöründeki zorluklara da değinerek FTI'nin iflasının sektöre olumsuz etkiler yarattığını ve artan maliyetlerin turizm sektörünü zorladığını belirtti.

Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'daki gerilimlerin turizmi olumsuz etkilediğini söyleyen Kavaloğlu kriz yönetiminde başarılı olsalar da turizmcilerin mental olarak yorgun olduğunu ifade etti.

Antalya'nın turizmdeki sürdürülebilirliğini korumak için turizm konutlarının kontrol altına alınması gerektiğini belirtti ve sosyal medyada yayılan olumsuz eleştirilerin sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı.

Antalya'nın sunduğu güzelliklerin altını çizen Kavaloğlu 17 milyon turist hedefinin ulaşılabilir olduğunu yineledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.