Çok turist Alanya'ya yaramadı

Çok turist Alanya'ya yaramadı
 Yazar / Alanya Medya
Alanya bu yıl havaalanı verilerine göre en yoğun yılını yaşadı. Peki gelen turist sayısı bu kadar çok olmasına rağmen neden Alanya'ya yaramadı.

Alanya'da 2024 yılı resmen gelen turist bazında bakıldığında Turizm rekoru yılı olarak tarihe geçti.

Turizm sezonu olarak ifade edilen sezonunda uzun süreceği hesaba katıldığında yatırımcıların ve işletmecilerin kazanç bazında da rekor kırması bekleniyordu.

Ancak beklenen olmadı. 2024 yılı için Alanya Özellikle yabancı turistler gözünde pahalı Turizm şehri olarak kaldı. Bu sebepten dolayı ilçemize gelen turistler otellerinden sadece yürüyüş yapmak amacıyla çıktılar desek yeridir.

Bu sebepten dolayı gelen turistten para kazanmayı uman esnaf ve turizm işletmecileri büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Bir de Yunanistan gibi ülkelerin kapıda vize uygulaması sebebiyle çok sayıda turisti de elimizden kaçırdık.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.