Daha gidecek çok yolumuz var Alanya

Daha gidecek çok yolumuz var Alanya
Ülkemiz tam bir cennet. Evet biz doğal güzellik açısından dünyanın sayılı Akdeniz ülkelerinin de en güzel ülkesiyiz. Bu tartışmaya kapalı bir konudur. Peki ya turizmde de bu kadar iyi miyiz?

Önce bir kere şehir planlamamıza bakalım. Mesela aynı engebeli araziye sahip Portekiz şehirleri ile mukayese bile edilemez durumdayız. Düzenli yapılaşma, büyük bir meydan mesela bunlar bizde neden yok? Tam denizin kenarında etrafı ikonik binalarla çevrili güzel bir meydan. Akdeniz'in tuzlu rüzgarını akşam üzeri üzerinde hissedeceğiniz büyük kocaman bir meydan.

Binalardaki estetik yoksunluğu. Evet büyük bir turizm kentinin yapılaşmada beton ve cam örtülü klima aksesuarlı binalardan daha fazlasına ihtiyacı var. Raylı sistem mesela ekmek, su gibi şart. Şart da şart. Hafif raylı falan değil tam anlamıyla raylı sistem. Yokuşlara dahi çıkacak türde büyük bir ulaşım ağı.

Bir yaylalarımız var muazzam. Torosların dibinde müthiş güzellikte. Tutturduk deniz, kum ve güneş diye bu güzellikleri sadece bizler biliyoruz. Sırf buraları görmeye gelecek milyonlar var. İsviçre örneğini sizlere verebilirim.

Bunun yanında gelen turistlere Türk yemeklerini tanıtamıyoruz. Sırf Türk mutfağı bile bizlere deniz, kum ve güneş turizminden fazlasını verir. Mesela bir örnek mimariye sahip binalarda faaliyet gösteren restoranlarda biz bu işin kitabını yazdık diyenlerin değil gastronomi eğitimi almış bireylerin sunacakları yemekler bize neler katar neler? Kaldı ki ilçemizde bu bölüm de var.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.