Denizden karaya transfer: 58 ülkeden 2 bini aşkın yolcu Alanya’da!

Denizden karaya transfer: 58 ülkeden 2 bini aşkın yolcu Alanya’da!
 Yazar / Alanya Medya
Denizi, güneşi ve kumu ile farklı ülkelerden yüzlerce yabancı turistlerin dikkatini çeken Alanya limanı 58 ayrı ülkeden misafiri karşıladı

Yurt dışından gelen ziyaretçilerin uğrak noktası olan Alanya Limanı Hollanda Bayraklı Oosterdam yolcu gemisini karşıladı. Limana demirlenen gemide 58 ayrı ülkeden yolcu Alanya karasına ayak bastı.

Keşif gezisine çıkarak Alanya'nın güzelliklerini yerinde görme fırsatı yakaladı. Antalya'nın Alanya ilçesinde Alanya limanına demirlenen gemide 58 ayrı ülkeden 2199 yolcu seyahate çıkmıştı. Yolcu gemisinde yer alanlar Alanya esnafı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yılın belirli dönemlerinde düzenlenen bu tarz gemi seferleri sayesinde Alanyalı esnafta maddi olarak kalkınabiliyor. Gemide ABD, Kanada ve İngiliz yolcuları çoğunlukta yer alıyordu.

Bölgedeki Turist Sayısı Katlanarak Artıyor!

Kruvaziyer gemisi sabah saatlerinde limana yanaştı. Bu sayede gemide seyahate çıkan turistler Antalya'nın doğal manzarasını ve turistik mekanlarını tek tek ziyaret edebildi.

Gün sonunda Alanya'dan ayrılarak Rodos limanına doğru ilerledi. Antalya'nın turistlerin uğrak noktası olduğu geçtiğimiz yıl verileri ile de kanıtlanıyor. Hava yoluyla ilçeye gelen turistlerin sayısı geçtiğimiz yıl 10 milyonu aşmıştı. Her yıl katlanarak artan bu rakam bölgenin hem gezi turizmine hem de ekonomik ticaretine can veriyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.