Havadan, karadan, denizden turist yağdı ancak bu işte bir terslik var

Havadan, karadan, denizden turist yağdı ancak bu işte bir terslik var
Alanya ve Antalya son 10 gündür havadan, karadan, denizden gelen misafirlerini ağırlıyor. Ancak bu işte bir sorun var. Peki bu sorun nedir?

Değerli okurlarımız evet ne mutlu ki turizm sezonu bomba gibi geldi. Esnafın yüzü gülüyor. Bölgemizde müthiş bir hareketlilik var. Hava limanlar, otoyollar her yer tıklım tıklım. Ancak sizce de bu durumda bir gariplik yok mu?

Şimdi bizim sahilleri, yaylaları, tarihi yapıları ülkemizde görülmeye değer ne varsa bir düşünün. Mutfağımızdan, kültürümüze bizimle baş edebilecek bir rakibimiz turizm alanında yok dimi?

Peki elimize geçen paraya bir bakın. Gelen turist ucuz tatil diye geliyor. Gelen turist kültürel değerlerimizi görmeye gelecek kalibrede değil. Tabi bu söylediğim İstanbul'un dışında. Şimdi bizle aynı sayıda turist ağırlayan ülkelerin kazandıkları para ile bizim elimize geçen paraya bir bakın. Ne demek istediğimiz anlayacaksınız. Yunanistan'a bizden daha az turist gelmesine rağmen bizden fazla kazanıyorlar.

Çözüm ise belli. Müthiş bir altyapı yatırımı, kültür turizmini öne çıkarmak, mutfağımızı tüm dünyaya tanıtmak, ulaşımda raylı sistem ve denizi çok etkin kullanmak. Tarihi yapılarımızı restore etmek ve daha nicesi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.