Mucize Meyve Pitaya: Anavatanı Meksika Alanya’da evlerde yetişiyor!

Mucize Meyve Pitaya: Anavatanı Meksika Alanya’da evlerde yetişiyor!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da meşhur mucize meyve Pitaya evlerde yetiştirilmeye başlandı. Faydaları saymakla bitmeyen tropikal meyve Alanya ekonomisini de kalkındırıyor

Halk arasında Ejder meyvesi olarak bilinen Pitaya dışında pembe ve kırmızıya yakın tonlarda bir kabuk ve iç yüzeyinde etli ve çekirdekli beyaz bir doku bulunuyor. Siyah ve çıtır tohumlara sahip olan kiviye benzetilen Pitaya'nın yetiştiriciliği Alanya topraklarında verimli hale geliyor.

Meyve suyu ya da şarap yapımında daha çok kullanılan Pitaya hem yurt içinde hem yurt dışında geniş bir ticaret hacmine sahip bir meyvedir. Sindirim sistemi gelişiminden kolon kanseri tedavisine, bağışıklık kuvvetlendirmeden yüksek tansiyona kadar her alanda şifa sunuyor.

İçinde bol miktarda C ve B vitamini barındıran Pitaya özellikle son yıllarda Alanya'da popülerliğini koruyor. İklimi nedeniyle Anamur'da yoğun olarak yetiştiriciliği yapılan bu meyve sindirim sistemi sağlığını destekliyor. Bağırsakları hareketlendiriyor.

Alanyalı Ev Hanımları Balkonlarda Yetiştiriyor!

Düşük kalorili olması nedeniyle diyet dönemlerinde tavsiye ediliyor. Antioksidan açısından zengin olması bağışıklık sistemini kuvvetlendiriliyor. Kötü kolesterolü azaltıyor. Kalp sağlığını koruyor.

Tadı olgunlaşmamış armut ya da kiviye benzetilen Pitaya Alanya'da evlerde dahi yetiştirilebiliyor. Kökeni Meksika'ya, Güney Amerika ve Orta Amerika'ya dayanan kaktüs gibi her alanda rahatlıkla yetiştirilebilen bu meyve bol güneş altında evde yetiştirilebiliyor.

Kaktüse benzeyen yapısı sayesinde zor şartlar altında dahi büyüyebiliyor. Rahatlıkla güneş alan ideal bir balkonda yetiştiriciliği yapılabilir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.