Rus turiste mahkumiyet bizi bitirecek

Rus turiste mahkumiyet bizi bitirecek
 Yazar / Alanya Medya
Daha nereye kadar hem bölge olarak hem de ülke olarak sadece Rus turiste dayalı turizm yürüteceğiz? İspanya, İtalya, ve Fransa gibi ne zaman katma değeri yüksek getirisi olan Turizm fonksiyonlarına kavuşacağız?

Alanya'nın en büyük gelir kaynaklarından biri olan deniz, kum ve güneş turizmi aynı zamanda Alanya'nın en büyük çıkmazıdır. Coğrafya olarak bizden daha dezavantajlı durumda olan birçok ülkedeki sahil kasabaları bizim elde ettiğimiz gelirin neredeyse 100 katını elde ediyorlar. Peki bu nasıl oluyor?

Ülkemiz özellikle yabancı turistin gözünde ucuza tatil yapılabilecek olan bir yer olarak adlandırıldığı için biz bir türlü kültür ve gastronomi Turizmi üzerine yoğunlaşamıyoruz. Restoranlarımızı da bu şekilde güncelleyemiyoruz. Fransa'nın ve İtalya'nın bizden daha dezavantajlı coğrafi şartlara sahip yokuş ve yamaç bölgelerine turistler 1 saatte on binlerce dolar harcamaktayken biz bu ücretin ancak yarısını bir ayda zor kazanıyoruz.

Bunun en büyük sebebi bizim tarihi ve kültürel özelliklerimizi dünyada yeterli sayıda insanın bilmeyen oluşundan kaynaklanmaktadır. Eğer biz istesek Alanya Positano'dan, Amalfi'den daha popüler bir yer haline gelir. Bunun için Türk yemeklerinin ve ülkemizin tarihi dokusunun tüm ilçemize sirayet etmesi tarihi yapılarımızın restore edilmesi tanıtılması ve tüm restoranlarımızın söz konusu Türk yemeklerinin en iyi şekilde tanıtılacağı yerler haline getirilmesi gerekmektedir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.