Rus turistler Alanya'dan İstanbul'a mı kaçıyor?

Rus turistler Alanya'dan İstanbul'a mı kaçıyor?
Uçak şirketlerinin yolcu sayılarına bakıldığında İstanbul'a gelen Rus ve Ukraynalı turist sayısının Alanya'ya gelen Rus ve Ukrayna turist sayısından son iki yıl içerisinde giderek artan bir farkla fazlalaştığı görülmektedir. Bunun sebebi nedir?

Aslında bakıldığında ilçemize gelen Hatta bölgemize gelen Rus ve Ukraynalı turistlerin profilleri ortaktır. Gelenlerin tek amacı en az parayla en iyi otellerle konaklayıp bölgemizin ve ilçemizin denizinden, kumundan ve güneşinden yararlanmaktır.

Bundan başka bir Turizm için özellikle Alanya'ya gelen Rus ve Ukraynalı turist yoktur. Ancak İstanbul Rus ve Ukrayna turistler açısından pek bilinmese de vazgeçilmez bir rotadır.

İstanbul'da Tekstil sektörünün çok canlı olması bahsi geçen turistleri buraya çekmektedir. Ayrıca İstanbul'da var olan çeşitli kiliseler ve tabi ki Ayasofya. Ayrıca daha birçok tarihi yapı Rus ve Ukraynalı turistlerin büyük ilgisini çekmektedir.

Bir İstanbul'un kendine has silüeti söz konusu Rus ve Ukraynalı turistleri kendisine çekmektedir. Özellikle buradan da Anlaşılacağı üzere İstanbul'a gelen Rus ve Ukraynalı turistler genel olarak kültürel Turizm için İstanbul'u ziyaret etmektedir. Alanya'ya gelen söz konusu turistler ise deniz kum ve güreş için gelmektedirler.

Aynı bölgenin farklı insanları olarak nitelendirilen bu iki profildeki turist topluluğunun beklentileri ve ihtiyaçları birbirlerinden farklıdır. Bu da Alanya turizmine olumsuz bir biçimde etkilemeyecektir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.