Tatil yapacaklar dikkat Bu yöntemle çalıyorlar

Tatil yapacaklar dikkat Bu yöntemle çalıyorlar
Tatile çıkacakların dikkat etmesi gereken bazı davranışlar hesaplarının çalınmasına neden olabilir. İnternetin yaygınlaşması ve çeşitli uygulamaların kullanılmasıyla birlikte oltalama fidye yazılımı saldırıları ve mali motivasyonlu diğer siber tehditler artmaktadır gelin konunun detaylarını inceleyelim.

Tatil dönemlerinde siber saldırılar artış gösterdiğinden güvenlik önlemleri almak önemlidir. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tatile çıkacaklar için halka açık Wi-Fi ağlarından kaçınmak otomatik Wi-Fi bağlantısını devre dışı bırakmak herkese açık USB şarj istasyonlarını kullanmamak kesinlikle son derece tehlikeli olabilir.

Bunun yanında yine sosyal medya paylaşımlarında dikkatli olmak kişisel bilgileri paylaşmamak oturumları kapatmak verileri yedeklemek yazılımları güncel tutmak benzersiz ve güçlü parolalar seçmek gerekir.

Hatta iki faktörlü kimlik doğrulama kullanmak ve hesap bilgilerini kimseyle paylaşmamak gibi 10 dijital güvenlik önerisi sunmuştur ve bu önerileri yapmak ise paranızın sizde kalmasında önemli rol oynayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.