Tüm Alanya Halkına Çağrı

Tüm Alanya Halkına Çağrı
Alanya'yı bir hışım gibi vuran bayram tatili sebebiyle ormanlarımız risk altında...

Ormanlarımız, Toroslardan Akdeniz'e selam verir gibi dizilmiş yiğit akıncılar gibi duran ormanlarımız. Her yıl ihmallerimizle bir bir yanan ormanlarımız. Bu gayya kuyusu gibi kederin sebebi de biziz dermanı da biziz.

Orman yangınlarının en büyük sebebi insanlardır. 10 orman yangınından biri sadece doğal yollardan meydana gelmektedir. Geriye kalan 9 orman yangınının sebebi ise maalesef insan kaynağıdır.

Bölgemizde yaşanan orman yangınlarının en temel sebeplerinden biri de insan temellidir. İnsan temelli olan orman yangınları ise eğer ormanlarımızdaki çöpler toplanmazsa yine gerçekleşecek. Bu durumların olmadan engellenmesinin en önemli yolu ise ormanlarımıza çöp atılmamasıdır. Antalya Valiliği tarafından ormanlarımıza giriş yasaklandı. Ancak mesire alanlarımız çöp içinde.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.