Turist akınına uğrayan 15 şehir belli oldu

Turist akınına uğrayan 15 şehir belli oldu
 Yazar / Alanya Medya
Turizm de turist akınına uğrayan 15 şehir belli oldu. İşte turistin en çok tercih etme sebeplerine nail olan o on beş şehir bilgisi ve detayları.

Ölçüsüz turizm popüler destinasyonlarda büyük kalabalıkların yarattığı baskı nedeniyle çevre ve yerel halk üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor.

Venedik Barselona Floransa gibi şehirler turist akınına karşı çeşitli kısıtlamalar getirdi.

Venedik turistlerden ayak bastı parası almaya başlarken Barselona tur gruplarına ve otellerdeki vergilere sınırlamalar getirdi.

Santorini gibi adalar kruvaziyer gemilerinden inen turist sayısını sınırlarken Seyşeller turist sayısında kota uygulayarak sürdürülebilir turizmi teşvik ediyor.

Floransa kısa süreli kiralamaları yasaklayarak yerel halkın yaşam kalitesini korumaya çalışıyor.

Hallstatt tur otobüslerini ve yabancı plakalı araçları kasaba merkezine sokmuyor.

Bali turist vergisi uygulayarak adada sürdürülebilir turizmi hedefliyor. Amsterdam ise nehir yolculuklarını sınırlayarak ve turistik alanlardaki kuralları sıkılaştırarak kentteki kalabalığı kontrol altına almaya çalışıyor.

Machu Picchu turistlerin bölgede geçirdikleri süreyi sınırlarken Dubrovnik ve ABD Ulusal Parkları gibi yerler kültürel mirasa ve doğal hayata saygı gösterilmesini zorunlu kılıyor.

Everest Dağı’nda ise tırmanışlar için kota sistemi getirilerek dağın yapısal zarar görmesi ve tehlikeli koşulların önlenmesi hedefleniyor.

Bu önlemler aşırı turizmin yarattığı sorunlara karşı şehirlerin ve doğal alanların kendilerini koruma çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.