Turist dile geldi Denetim yapılmalı dedi

Turist dile geldi Denetim yapılmalı dedi
Turizm denince akla gelen turist bile dile gelip yapılan bu turizm baltalamasının fahiş fiyat artışlarının mutlaka ülke kontrol mekanizmalarınca kontrol edilmesini belirtmektedirler bu isteğini haykıran turist konuyu bir şekilde dile getirmeye çalışıyor işte detaylar.

Denetimler artmalı ve yapılan bu turizm baltalamasının bir nebze olsun önüne geçilmeli. Son günlerde yapılan haberlerde Turizmcilerin yani bu işin direkt içinde olan turistlerin bile konudan rahatsız olduğu dile getirilmiştir ve konuyla ilgili neredeyse onlar bile dile gelip ülke denetim mekanizmalarının harekete geçip bu turizm baltacılarının durdurulmasını istemektedirler.

Türkiye’de turizm sektörü yüksek enflasyon ve sosyal medyada yayılan fahiş fiyat paylaşımları nedeniyle zor günler geçiriyor. Sektör yetkilileri turizm zabıtaları aracılığıyla fiyat denetimlerinin sıkılaştırılmasını talep ediyor.

Döviz getiren turizm sektöründeki yüksek fiyatlar tatil sürelerini kısaltıyor ve turistlerin Yunanistan İtalya gibi rakip ülkelere yönelmesine neden oluyor.

Turistlerin konaklama süreleri düşerken oteller maliyet artışlarını fiyatlara yansıtmamaya çalışıyor. Yetkililer ahlaki erozyonun önüne geçmek için esnafın sıkı denetlenmesi gerektiğini vurguluyor.

Turizm sektörünün uzun vadede ayakta kalabilmesi için fiyat politikalarının gözden geçirilmesi ve turistlere daha uygun maliyetli tatil imkânları sunulması önem arz ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.