Turistler Alanya`nın Güzelliklerinden Mahrum Kalıyor!

Turistler Alanya`nın Güzelliklerinden Mahrum Kalıyor!
 Yazar / Alanya Medya
Turistler kültürel ve tarihi mirasları görmeden evlerine dönüyor! Her şey dahil otel hizmetleri tatilcilerin bölgeyi keşfetmesini engelliyor!

Antalya ve Alanya tarihi zenginlikleri ve kültürel mirası ile tatil için en çok tercih edilen bölgeler arasında yer alıyor. Fakat her şey dahil imkanlar sunan oteller bu zenginliklerden turistleri mahrum bırakıyor.

Yerli ve yabancı turistler otellerin sunduğu imkanlarla yetinerek tatillerini otellerde geçiriyorlar. Görülecek ve gezilecek birçok yer olmasına rağmen tatilciler otellerden dışarı çıkmıyor.

Bu durum hem turizmi hem de bölge ekonomisini kötü yönde etkiliyor. Turistlerin bölgeyi keşfetmesini engelleyen otel hizmetleri turizm çeşitliliğinin de sınırlı olmasına sebep oluyor.

Bölge turizmi için bunun ciddi bir sorun olduğunu dile getiren Akdeniz Yiyecek İçecek Yöneticileri Derneği Başkanı Mustafa Gençer, bu konuyla alakalı çözüm önerilerinde bulundu.

Gençer bölge içinde tarihi yerlere ulaşım kolaylığının sağlanması, çeşitli etkinlikler düzenlenmesi ve bölge mutfağının tanıtılması gibi faaliyetlerin bunun önüne geçebileceğini belirtti.

KAYNAK/ gazetealanya

Kaynak:gazetealanya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.