Turizmcilere kötü haber, bahşişlere vergi geliyor

Turizmcilere kötü haber, bahşişlere vergi geliyor
Kafe, restoran ve otellerde temel unsurlardan olan bahşişlerle ilgili yasal bir düzenleme geliyor.

Özellikle turizm ve eğlence sektöründe çalışanların temel gelir kaynaklarından biri haline gelen bahşişlerle ilgili yasal bir düzenleme yolda. Buna göre söz konusu bahşişlerle ilgili meclis komisyonlarında bir önerinin üzerinde durulmaktadır.

Tasarlanacak olan düzenlemeyle bahşiş gelirlerinin; işverenler tarafından açılan bir banka hesabından takip edilmesi, fatura/fiş bedelinin yüzde 10'undan fazla olmaması, çalışan başına aylık brüt asgari ücreti aşmaması, bahşiş gelirlerinden yüzde 10 civarında tevkifat yapılmak suretiyle çalışanlara aktarılması kaydıyla bu gelirlerin ayrıca ücret matrahına dahil edilmemesi planlanıyor.

Bu şekilde hem kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi hedefleniyor. Hem de söz konusu bahşişlerle ilgili yaşanacak olan belli adaletsizliklerin de engellenmesi planlanıyor.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.