Turizmde Umutlar Sonbahara mı kaldı ALANYA

Turizmde Umutlar Sonbahara mı kaldı ALANYA
 Yazar / Alanya Medya
Alanya şehri turizmin her zaman gözdesi olmasını iyi bilmiş şehirlerimiz arasında yer alıyor. Ancak son günlerde turizmde pek de iyi gitmeyen bir seyir var ve bu seyrin sonbaharla beraber değişeceği kanısı çok işte detaylar.

Alanya turizmi 2024 Olimpiyat Oyunları ve Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle yaz sezonunda beklentilerin altında kaldı ancak sonbahar için umutlar yüksek.

Bu büyük spor etkinlikleri özellikle Alanya gibi turistik bölgelerdeki doluluk oranlarını olumsuz etkiledi. Ağustos ayı ortalarında otellerin doluluk oranları yüzde 90’a ulaştı ve sektör temsilcileri sonbaharda toparlanma bekliyor.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu geçmiş yıllara dayanan verilere göre Eylül ayı başında okulların açılmasıyla bir düşüş beklediklerini bunun kısa süreli olacağını ve ay içinde turizmin tekrar toparlanacağını ifade etti.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Basın Sözcüsü Alper Gencelli ise Avrupa Futbol Şampiyonası’nın bir miktar etki yarattığını ancak Olimpiyatların turizme doğrudan bir etkisinin olmadığını belirtti.

Şu an için rezervasyonların iyi gittiğini ve otellerin doluluk oranlarının yüzde 90 civarında seyrettiğini söyledi.

Acenteci Cengiz Topçu ise Eylül ve Ekim aylarında doluluk oranlarının devam edebileceğini turistlerin harcamalarında azalma olabileceğini bunun da özellikle yeme-içme hizmetleri ve alışveriş sektöründe hissedileceğini dile getirdi.

Topçu Alanya'nın sonbaharda doluluk oranlarını koruyabileceğini ancak turistlerin harcamalarının beklenen düzeyde olmayacağını vurguladı.

Alanya turizmi yaz aylarındaki zayıf performansın ardından sonbaharda toparlanma umudu taşıyor ancak harcamalar konusunda belirsizlikler devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.