Türkiye'nin en güzel 5 plajı

Türkiye'nin en güzel 5 plajı
The guardian tarafından yapılan araştırma neticesinde ülkemizin en güzel 5 plajı belli oldu. İşte detaylar...

1. Kaputaş Plajı - Antalya

1.webpKaputaş Plajı Türkiye'nin en güzel plajı olarak dünya basınında da tanınıyor. Ulaşım zorlu olsa da plajın güzelliğinin sebebi bu. Ulaşımı zor olduğu için tertemiz ve berrak kalabiliyor. Turkuazın en güzel tonunu sunan Kaputaş Plajı ülkemizin en temiz plajlarından.

2. İztuzu Plajı - Ortaca

iztuzu.jpgİztuzu Plajı tatlı ve tuzlu suyun bir arada bulunduğu nadir plajlardan. Caretta Caretta Kaplumbağalarının yumurtalarına ev sahipliği yapan plajda kaplumbağaların rahatının koruması için çalışılıyor. Temizliği ve güzelliğiyle dünya çapında da ilgi gören İztuzu Plajı hakkında daha fazla bilgi için linke tıklayabilirsin.

3. Patara Plajı - Antalya

pattara.webpPatara Antik Kenti’nin yanında 12 kilometre boyunca uzanan plaj İngiliz seyahat yazarları tarafından Avrupa’nın en temiz plajı seçildi. Turkuaz rengi deniz sığ ve temiz. 2020 senesine adını veren Patara Plajı’nda bu yaz yüzmek için sayısız sebep var.

4. Çıralı Plajı - Antalya
Türkiye'deki Olympos Antik Yunan kentindeki liman kalesinin kalıntılarından Çıralı Plajı'nın manzara fotoğrafı

cirali-sahili.jpg

Antalya’nın en güzel plajlarından biri olan Çıralı Plajı The Guardian tarafından Antalya’nın en temiz ikinci plajı olarak gösteriliyor. Doğal ve tarihi güzelliklerin korunması adına sit alanı ilan edildiği için denizin temizliği muhafaza ediliyor. Ormanlık bir alanın içinde konumlanan bu plajı tatil listene eklemeni öneririm.

5. Kelebekler Vadisi - Fethiye

kelebekler-1.jpegYabancı basında da büyük ilgi gören Fethiye yeşille mavinin buluştuğu bir tatil beldesi. Fethiye’de bulunan Kelebekler Vadisi de 350 metrelik kayalıklarla çevrili bir cennet adeta. Vadiye ulaşım yalnızca deniz yoluyla mümkün. Kelebekler Vadisi’ne adım atar atmaz masmavi ve berrak denize hayran kalacaksın.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.