Ülkemize gelen turistler en çok o ilimizde para harcıyor

Ülkemize gelen turistler en çok o ilimizde para harcıyor
 Yazar / Alanya Medya
2023 verileri dikkate alınarak yapılan araştırma neticesinde Ülkemize gelen turistlerin en çok hangi şehirde para harcadıkları ortaya çıktı. Peki Ülkemize gelen Turistler en çok hangi ilde para harcıyor?

Ülkemize gelen turistlerin en çok hangi şehirde para harcadığı gelen turist sayısı ile doğru orantılıdır.

Ülkemizde en çok turist ise 16 milyon ile 20 milyon arasında gelen turist ile İstanbul'a gelmektedir. İstanbul 40 milyon bandında Türkiye'nin turist potansiyelinin yaklaşık yarısını kendine çekmektedir.

Antalya'ya gelen turist sayısı ise yaklaşık 15 milyon bandındadır. Ancak İstanbul'a gelen turistler kültür turizmi için şehre geldikleri için en çok para harcayan turist kategorisine yer almaktadırlar.

Genellikle tarihi bölgeleri ziyaret eden bu o bölgelerde konaklayan turistler bir haftalık tatil süresince binlerce dolar harcamaktadır.

Turistlerin en çok para harcadıkları bölge ise İstanbul'un tarihi yarımadası olarak belirlendi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.