Yabancı turistlere konut satacak olanlara kötü haber

Yabancı turistlere konut satacak olanlara kötü haber
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da özellikle sadece yabancılara konut, otomobil ve diğer tüketim mallarını satmak üzere ticari faaliyetlerde bulunanlara kötü haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi.

Turist olarak ülkemize gelip sınır kapısından geçtiği anda hemen oturum izni alabilen çok sayıda yabancının özellikle Alanya'da temel tüketim malzemelerinden tutun konut fiyatlarına ve kiralara varana kadar yerel halkı içinden çıkılmayacak bir geçim sıkıntısının içine sokan duruma müdahale İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi.

Buna göre İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya artık ülkemize turist olarak gelenlerin hangi sebepten olursa olsun oturma izni almalarının önüne geçildiğini ifade edildi.

Gelen yabancıların sadece gezi amaçlı olarak ülkemize gelebilecekleri ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ayrıca söz konusu uygulamaların içerisine gelen turistlere parmak izi zorunluluğu getirecek olan bir uygulama da getirilecek.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.