Yabancıların gözünden Alanya'nın en güzel yerleri

Yabancıların gözünden Alanya'nın en güzel yerleri
Türkiye her yönüyle cennet gibi bölgelere sahiptir. Bugün sizlere yabancıların gözünden Alanya'yı anlatacağız. İşte yabancıların gözünden Alanya...

Alanya, büyük kız kardeşi Antalya'nın gölgesinde kalsa da saklanmasına gerek yok. Antik kaleleri, antik kalıntıları, muhteşem plajları ve canlı gece hayatıyla, yaklaşık 250.000 nüfuslu bu Türk Rivierası şehri herkese uygun cazibe merkezleri ve aktivitelere sahiptir.

2024/07/18/simdi-artik-her-sey-daha-acik-net-alanya.jpg

Eğer Alanya'da sadece bir gününüz varsa ve kendi aracınız yoksa, şehir merkezinin dışında Alanya'nın önemli noktalarını görmek için organize bir tura katılmalısınız.

Alanya'ya nasıl gidilir?
Alanya dışında her şey dahil bir otelde kalıyorsanız, birkaç lira karşılığında bir minibüse (Türk "Dolmuş") binebilirsiniz. Örneğin, Alanya ile Konaklı arasında düzenli olarak çalışırlar. Ya da Manavgat veya Antalya otobüs istasyonundan düzenli bir otobüs. Ana Antalya-Alanya ekseninde çalışırlar ve limandan birkaç yüz metre uzaklıktaki Cuma pazarının yanındaki otobüs istasyonunda son bulurlar. Alternatif olarak, bir araba kiralayabilir, taksiye binebilir veya organize bir geziye çıkabilirsiniz.

alanya-tepeden-gorunum.webp

Eğer Alanya'da kısa bir zamanınız varsa, mutlaka yapmanız gereken 5 şey rotanızda olmalı:

1. Kızıl Kule

2. Damlataş Mağarası

3. Kleopatra Plajı

Alanya'da yapılacak şeyler hakkında daha fazla bilgi ve diğer önemli noktalar için okumaya devam edin!

Güney yarımadasının kale dağında bulunan Alanya Kalesi olarak da bilinen Alanya Kalesi, Alanya'da yapılacak şeyler arasında kesinlikle öne çıkan bir yerdir. Buradan şehrin ve denizin en iyi manzarasını görebilirsiniz.

Alanya kalesi Türkiye'deki en iyi korunmuş kalelerden biridir ve 13. yüzyıla dayanmaktadır. "İç Kale" kalesindeki farklı bakış noktalarına tırmanabilir veya bir müzede kalenin tarihi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Giriş ücreti ödemeniz gereken kalenin etrafında daha fazla kalıntı vardır ve "Ehmedek" kale tepesindeki dar sokaklar boyunca birkaç ev yerleşim yeridir. Ev yapımı balkabağı lambaları satan bir dükkânı ziyaret ettik. Lambalar gerçekten güzel ve harika bir hediyelik. Ayrıca kale tepesinde (gerçek kalenin dışında) bir kafe de bulunmaktadır.

Kızıl Kule
Kızılkule olarak da bilinen Kızıl Kule, Alanya'da görülecek en ünlü şeydir. 13. yüzyılda bir savunma kulesi olarak inşa edilmiştir ve şu anda kasabanın simgesidir. Kule, 33 metrelik gururlu bir şekilde havaya uzanır ve liman bölgesinin nefes kesici bir manzarasını sunar. Adını tuğlaların kırmızı renginden almıştır.

alany-kizil-kule.jpg

Kızıl Kule'nin içinde bir etnografya müzesi bulunmaktadır . Burada Alanya'daki gemi yapımının tarihi ve Selçuklular hakkında bilgi edinebilirsiniz. Kulenin alt katları bu ilginç konuya adanmıştır ve çeşitli eserler ve sergiler barındırır.

Kızıl Kule'den şehrin, limanın ve denizin panoramik manzarasını izleyebilirsiniz.

Kleopatra Plajı – Mısır Kraliçesi gibi banyo yapmak

kleopatra-plaji.jpg

Kleopatra Plajı, Alanya'da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Hatta Türk Rivierası'nın en güzel plajlarından biridir. İki kilometre uzunluğundaki plaj, Atatürk Bulvarı'nın güneyinde Kale Tepesi ile yarımadanın batısında yer alır ve berrak turkuaz suyu, ince kumu ve nefes kesen doğal manzarasıyla bilinir. Plaj, güneşlenmek ve dinlenmek için idealdir. Kleopatra'nın kendisinin burada yıkandığı ve plajın kocası Marcus Antonius tarafından düğün hediyesi olarak verildiği söylenir.

Kleopatra Plajı ayrıca temizliği ve iyi altyapısıyla da bilinir. Kordon boyunca kiralayabileceğiniz çok sayıda şezlong ve şemsiyenin yanı sıra, kendinizi yenileyebileceğiniz ve lezzetli bir Türk yemeğinin tadını çıkarabileceğiniz kafeler, restoranlar ve plaj kulüpleri bulunmaktadır .

Alanya Teleferik

alanya-teleferik.jpg

Kaleye kadar yürümek istemiyorsanız ve arabanız yoksa, teleferiği kullanın! 2017 yazında açıldı ve sizi Kleopatra Plajı'ndan kaleye götürüyor. Teleferik 900 metre uzunluğunda ve 250 metre tırmanıyor. Tepeden, denizin, kalenin ve Toros Dağları'nın nefes kesici 360° manzarasını izleyebilir ve Alanya'nın en önemli yerlerinin çoğunu görebilirsiniz. Benim tavsiyem : Gün batımında burada çok romantik oluyor.

Damlataş Mağarası

alanya-damlatas-magarasi.jpg

Damlataş Mağarası, şehir merkezinde, Kleopatra Plajı'na sadece birkaç adım mesafede bulunan bir doğa harikasıdır. 1948'de liman çalışmaları sırasında keşfedilmiş ve o zamandan beri etkileyici kaya oluşumları ve 22 santigrat derece sabit sıcaklığıyla bilinmektedir. Mağara 15 metreye kadar genişlikte ve yüksekliktedir ve ayrıca solunum yolu rahatsızlıkları olan kişiler için terapötik etkilere sahiptir ve binlerce astım hastası her yıl 21 günlük bir tedavi süreci için burayı ziyaret eder.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.