1,5 milyon TL'nin aylık getirisi uçuşa geçti İştah Kabartıyor!

1,5 milyon TL'nin aylık getirisi uçuşa geçti İştah Kabartıyor!
 Yazar / Alanya Medya
Bir buçuk milyon liraya karşılık gelen aylık getiri miktarı uçunca iştah kabartmaya başladı işte detaylar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50'de sabit tuttu. Bu kararın ardından bankalar mevduat faizlerini güncelledi ve özellikle yüksek meblağlı mevduatların getirilerinde kayda değer artışlar yaşandı.

Örnek vermek gerekirse 15 milyon TL'lik bir mevduatın 32 günlük getirisi bankaya göre değişmekle birlikte yüzde 52 faiz oranı ile ING Bank'ta 63.08197 TL yüzde 51 faiz oranı ile Fibabanka'da 61.86885 TL ve yüzde 48 faiz oranı ile Garanti BBVA'da 58.22951 TL olarak hesaplandı.

Bu getiriler faiz oranlarının yüksek seyrettiği bu dönemde mevduat sahiplerine ciddi kazançlar sağlıyor. Uzmanlar enflasyonun yıl sonuna doğru baz etkisiyle düşüş gösterebileceğini ve bu durumun faiz oranlarına yansıyabileceğini öngörüyor.

Şimdilik mevduat faiz oranları yüksek seyrediyor ve bu da mevduat sahiplerinin kısa vadeli yatırımlarda önemli kazançlar elde etmelerini sağlıyor.

Yüksek faiz oranları yatırımcılar için cazip fırsatlar sunarken mevduat sahipleri de bu süreçte yüksek getiri sağlayan bankaları tercih ederek yatırımlarını değerlendiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.