17.000 Lira Ödeme 3 Çocuğa kadar Devletten Teşvikle Alabilirsiniz

17.000 Lira Ödeme 3 Çocuğa kadar Devletten Teşvikle Alabilirsiniz
Evet edinilen bilgilere göre tam 17 bin liralık teşvik ödemesini 3 çocuğa kadar olanlar alabilecek işte detaylar.

Devlet ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerini Ağustos ayında da sürdürüyor ve özellikle çocuklu aileleri hedefleyen çeşitli teşvik paketleri sunuyor ve de Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru şartlarını karşılayan ailelere çocuk başına ödeme yapacağını duyurdu.

Bu ödemeler 1-2 çocuklu hanelere 350 TL 3 çocuklu hanelere 450 TL 4 çocuklu hanelere 550 TL ve 5 ve daha fazla çocuğu olan hanelere 650 TL olarak belirlendi. Henüz resmiyet kazanmamış olsa da mecliste çocuklu ailelere 17.000 TL'ye kadar destek sağlanmasını öngören bir öneri bulunuyor. Bu önerinin amacı Türkiye'de düşen doğurganlık hızını artırmak ve 3 ve daha fazla çocuğu olan ailelere kademeli olarak asgari ücret tutarında bakım desteği sağlamak. Doğum parası ödemelerinin de güncellenerek artırılması bekleniyor. Şu anki durumda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğum yardımı kapsamında 1. çocuk için 300 TL 2. çocuk için 400 TL ve 3. çocuk için 600 TL ödeme yapıyor. Bu teşvik paketleriyle devlet ailelerin ekonomik yükünü hafifletmeyi ve çocuk sahibi olmayı teşvik etmeyi amaçlıyor. Yeni paketlerin detayları ve uygulanacak ek ödemeler ailelerin maddi durumunu iyileştirmek ve çocuk yetiştirme sürecini desteklemek için önemli adımlar olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.