700 Bin TL aldı Elde ettiği kâr katladı

700 Bin TL aldı Elde ettiği kâr katladı
Aldığı 700.000 liralık destek sonrası bunu öyle bir değerlendirdi ki sonrasında elde ettiği geliri kârı görenler hayret etti işte o güzel detaylar.

Firdevs Erzurum Amasya'da ilkel şartlarda büyükbaş hayvancılıkla geçimini sağlarken Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) 700 bin lira hibe alarak modern bir besi çiftliği kurdu. IPARD Programı kapsamında sağlanan yüzde 45 hibe desteğiyle toplamda 1 milyon 600 bin liralık yatırım yapan Erzurum 100 büyükbaş hayvan kapasiteli bir işletme kurdu.

Erzurum başlangıçta 20-30 hayvanla başlamayı planlarken TKDK sağladığı desteğiyle bu sayıyı 60-70'e çıkararak projeyi hayata geçirdi. Günlük rutininde sabah ve akşam yemleme öğlen ise temizlik işleriyle meşgul olan Erzurum ailesiyle birlikte bu işi yürütüyor. Devletin kadınlara pozitif ayrımcılık tanıdığını belirtiyor.

Erzurum diğer kadınlara da cesaret vererek küçük hayalleri olan kadınların büyük başarılara imza atabileceğini vurguladı. Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen IPARD Programı kırsal ekonomik faaliyetleri çeşitlendirmeyi yaşam kalitesini artırmayı ve kente göçü önlemeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.