707 Tanesine Eş Zamanlı Operasyon

707 Tanesine Eş Zamanlı Operasyon
Evet çok sayıda ilimizde 707 sayısına ulaşan eş zamanlı operasyonlar o işi yapanlar için uygulandı. İşte konuya ilişkin detaylar şöyle gelişmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Mehmet Şimşek'in ortalama bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahının 16 bin 46 lira olduğunu ve bu rakamların çok düşük olduğunu belirtmesinin ardından kuyumculuk sektörüne yönelik geniş çaplı bir denetim başlattı.

Bakan Şimşek'in az kazananlardan en az vergiyi alacaklarını ancak çok kazananların vergi kaçırma çabalarının cezalarını ağırlaştıracaklarını ve denetimleri sıklaştıracaklarını söylemesi üzerine Vergi Denetim Kurulu (VDK) ve Risk Analiz Genel Müdürlüğü kuyumculuk sektöründeki mükelleflerin iş yerlerinde kapsamlı fiili sayım yapılması kararını aldı. Bu kapsamda yaklaşık 3 bin kişilik denetim ekibi 9 büyükşehirdeki 707 kuyumcu adresinde eş zamanlı denetim başlattı.

Denetimlerde mükelleflerin mevcut stokları tek tek sayılacak faturasız altın ve değerli taşlar alım-satımı yapılıp yapılmadığı ödemelerin ve tahsilatların firmaya ait olmayan banka hesapları üzerinden gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği faturalarda ürünlere ait gerçek gram bilgilerine yer verilip verilmediği ve yetki belgesiz döviz alım-satımı yapılıp yapılmadığı kontrol edilecek. İş yerlerinde başkalarına ait pos cihazlarının kullanılıp kullanılmadığı da tespit edilecek. Riskli görülen mükellefler ayrıca vergi incelemesine alınacak ve Bakanlık kuyumculuk sektörünün ardından diğer sektörlerde de benzer denetimleri sürdürecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.