Akaryakıt: benzine motorine indirim geldi mi son durum akaryakıt fiyatları

Akaryakıt: benzine motorine indirim geldi mi son durum akaryakıt fiyatları
Son günlerdeki yaşanan Brent petrol fiyat dalgalanması ne gibi sonuçlarla karşımızda olacak akaryakıta zam gelecek mi yoksa indirim mi olacak işte detaylar.

Bugün Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle benzin ve motorin fiyatlarında indirim bekleniyor. Cuma gününden itibaren benzinde 1 lira 25 kuruş motorinde ise 1 lira 21 kuruş indirim bekleniyor. İstanbul'da güncel olarak motorin litre fiyatı 40.39 lira benzinin litre fiyatı ise 41.44 lira. Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Rafineri fiyatı Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirleniyor.

Petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz değişiklikleri nedeniyle benzin ve motorin fiyatları sürekli olarak değişiyor. 5 Haziran 2024 itibariyle İstanbul'da motorin litre fiyatı 40.39 lira benzin litre fiyatı ise 41.44 lira. Cuma gününden itibaren benzinde 1 lira 25 kuruş motorinde ise 1 lira 21 kuruş indirim bekleniyor. Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.