Alanya esnafında bayram rüzgarı! Kurban almak için altın, dolar bozacaklar işte en doğru zaman!

Alanya esnafında bayram rüzgarı! Kurban almak için altın, dolar bozacaklar işte en doğru zaman!
Piyasalarda Kurban Bayramı hareketliliği başladı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolar kurunda son yaşananları tek tek açıkladı. Bayram öncesinde yatırımcıyı neler bekliyor? İşte tüm detaylar

Dolar kuru uzun bir süredir yatay seyrini sürdürüyor. Son olarak verilere bakıldığında 32,20 TL'den işlem gören dolarda bu sabah saatleri itibariyle yeniden bir yükseliş trendi başladı. Bayramın etkisiyle birlikte başlayan bu yükseliş için piyasa uzmanları ne söylüyor?

Küresel piyasalarda yaşanan her yeni değişim Türkiye ekonomisinde dalgalanmalara sebep oluyor. Bu durum altın, dolar gibi değerli maden ve döviz kurlarında yeniden bir oynaklığı tetikliyor. Dolarda başlayan yükseliş ons altında nasıl hissedildi?

Bayram Piyasası: Yatırımcıyı Ne Bekliyor?

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş’e göre bu Cuma oldukça kritik bir gün. Ons altın 2.328 dolardan işlem görüyor. Cuma günü tarım dışı istihdam verisi paylaşılacak. Bu durumda ons da belirgin bir fiyat değişimi gözlemlenebilir. Dolar kurunda başlayan ani yükseliş gram altında da yükselişi tetikliyor.

Uzman isme göre bayrama kadar gram altın alacak olanlar için şu an tam zamanı. Alım zamanı için uygun görülen bu dönem satışta yatırımcıyı zarara uğratabilir. Ancak bu etki kısa sürecek. Bayram öncesinde altın ve dolar kurunda yeniden bir yükseliş hakim olacak.

6 Haziran Perşembe günü piyasalarda son durum

  • Gram altın 2.449,37 TL'den alıcısını buluyor.

  • Aynı saatlerde ons altın 2.362,11 dolardan işlem görüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.